Årets nykommer i frivilligheten: Kine Sliper, frivillig i ROS-rådgivning om spiseforstyrrelser i Trøndelag

For 15 år siden ble Kine Sliper (33) frisk fra spiseforstyrrelser. I fjor ble hun frivillig i ROS-rådgivning om spiseforstyrrelser i Trøndelag. Der fant hun et fellesskap og er blitt en ressurs. Nå er hun hedret av med den nasjonale prisen for Årets Nykommer i Frivilligheten på Frivillighetens dag på Sentralen i Oslo.

Opptatt av psykisk helse. 

– Jeg meldte meg som frivillig fordi jeg er veldig opptatt av psykisk helse og har lenge hatt lyst til å engasjere meg innen det. Så har jeg opplevd så mye mer enn det jeg trodde jeg skulle få oppleve. Dette ble en fin måte å komme inn i en sosial gjeng, få mestringsfølelse og føle at jeg er til nytte. Det er hovedgrunnene til at jeg ble frivillig i ROS, sier Kine

–Jeg føler ikke selv at jeg er redd for å snakke om vanskelige ting. Det tror jeg kanskje folk merker og det tror jeg folk skjønner, uten at det trengs å sies høyt. Samtalene ender alltid med håp og det er veldig sterkt for meg. Jeg har selv vært der og vet hvordan det er å ikke se håpet. Derfor ønsker jeg å hjelpe andre til å se utenfor seg selv og sitt eget hode.  

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er en landsdekkende interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat, kropp og selvfølelse – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende. 

Ane Dahl Torp spiller rollen som Kine i finalistfilmen til Årets nykommer i frivilligheten. 

Juryens begrunnelse

"Årets nykommer har funnet glede i å spille en viktig rolle for andre. Ved å legge til rette for at andre får gode opplevelser har finalisten påvirket hverdagen til flere, som har hatt behov for nettopp dette.

Juryen mener årets nykommer viser at vi alle har noe å bidra med og finalisten har selv satt særlig pris på være en del av organisasjonen. Årets nykommer valgte å gi av sin tid, dele sine råd og skape håp for andre i en periode av livet hvor hun selv hadde behov for mening og mestring i hverdagen som arbeidssøker."