Årets nykommer i frivilligheten: Stian Juhani Gjertsen fra Robin Hood Huset i Bergen

Fra lediggang til ressursfull og livsglad

Stian Juhani Gjertsen fra Robin Hood Huset i Bergen (30)

Etter en lang tid utenfor ordinært arbeidsliv, startet Stian som frivillig ved Stiftelsen Robin Hood Huset i Bergen i november 2019.

– Jeg har vært arbeidssøkende i fire år, og jeg har derfor vært mye alene. Så det å kunne være frivillig har gitt meg livsgleden tilbake, forteller Stian.   

Utenfor arbeidslivet, innenfor i Frivilligheten

Stian har en hørselsnedsettelse og bruker høreapparat.

– Vårt inntrykk er at Stian har blitt fortalt at han har utfordringer som gjør det vanskelig for ham å stå i ordinært arbeid, sier Lene Fauskanger, frivillighetskoordinator ved Robin Hood huset.

Stian startet som frivillig ved husets klesloft – et ukentlig tilbud hvor personer som er i en økonomisk vanskelig situasjon kan komme for å finne seg nye, gratis klesplagg. Som følge av koronapandemien ble Klesloftet stengt av smittevernhensyn, men Stian ønsket likevel å bidra. Derfor fortsatte han som frivillig ved Robin Hood husets kafé.

– På Robin Hood Huset opplever vi Stian som en stor ressurs. Stian er hardtarbeidende, smilende og en imøtekommende kar. For oss er han en person det er lett å like og lett å bli glad i, forteller Lene.