Årets nykommer: Hunter Bjerkelig

Hunter Bjerkeli (20) startet i juni 2022 opp møteplassen «Skeiv Kafe» i Flekkefjord, i samarbeid med Flekkefjord Frivilligsentral. Møteplassen er ikke bare for skeive, men et trygt sted man kan skape et sosialt nettverk med andre. Hunter har selv kjent på utfordringer med å være «annerledes» og ikke passe inn.

– Jeg har vokst opp med det at det å hjelpe andre gir noe til seg selv, sier Hunter.

– Selv om det for meg egentlig ikke er så spesielt, så for andre kan den ene tingen påvirke så mye i livet deres. Og hvis jeg bare kan gjøre den ene tingen så er jeg fornøyd.

Hunter står opp for mange som kjenner på utenforskap på grunn av sin seksuelle legning, viser et ansikt og bidrar til et mangfoldig lokalsamfunn.

­­– Å bo midt i bibelbeltet og være skeiv er en veldig vanskelig ting. Og selv om man har kommet veldig mye lenger nå enn det man var før, er det likevel ekstremt vanskelig. Så vi fant ut at vi måtte starte opp noe slik at folk faktisk kunne møte folk og kunne se at «det er ikke bare deg». Fordi det har vært en vanskelig ting for meg.

Hunter kan ikke ha en vanlig jobb og det å være frivillig har gitt han mål og mening i livet.

–Det å kunne gjøre noe frivillig krever litt mindre enn en jobb, samtidig som det krever mye. Men det er liksom akkurat nok.

 Hunter har alltid vært opptatt av å gi av seg selv.

–Det er egentlig den beste følelsen som er synes jeg. Det å kunne gi noe av seg selv på den måten. Som bare hjelper andre, som får andre til å føle seg godt.

Juryens begrunnelse

I vurderingen av de 3 nominerte har juryen merket seg at alle tre er en inspirasjon og et forbilde for mange. Alle tre tar tak i vanskelige tema og snur det til noe positivt og konstruktivt. Alle tre er verdige vinnere og fortjener all heder og ære.

Vinneren av prisen Årets nykommer 2022 er utrolig inspirerende og rørende imponerende. Vinneren har brukt av sin tid på å gjøre noe meningsfullt både for andre og for seg selv.

 Juryen ser at vinnerens situasjon er utfordrende og vanskelig, men vinneren har allikevel tatt initiativ til å gjøre en forskjell for andre gjennom frivillig innsats og med det gjøre det beste ut av det for seg selv. Noe som kan være en inspirasjon for andre unge i samme situasjon.

I et miljø hvor det å være annerledes kan være ekstra tøft har vedkommende stilt opp for andre med samme utfordringer som seg selv. Han går i bresjen for å skape et raust og mangfoldig miljø der han bor og er et forbilde for andre.