2022: Hasnain Ashgar, Lif Laga

Vinneren av Frivillighetsprisen 2022

Hasnain Asghar (19) bidrar mye som frivillig i bydel Stovner og har gjort dette i fire år. Han har blant vært med i Lif Laga som er et prosjekt hvor ungdom får plukke epler i private hager i bydelen, som de så lager eplemost av. De planter trær, høster epler, beskjærer epletrær, produserer og selger eplemosten.

Hasnain har utmerket seg i dette prosjektet og er flink til å få med andre ungdommer. Han er et stort forbilde for mange i nærmiljøet. Hasnain startet også et elevbedrift-prosjekt via skolen som het Kulturgryta. Her fikk han med mødre med forskjellig minoritetsbakgrunn til å være med å lage mat fra forskjellige kulturer. Hver lørdag var det tema fra et land. Pengene som kom inn til prosjektet Kulturgryta brukte han på å bygge en brønn i Bangladesh og gi mat til mennesker Palestina. I 2021 vant han årets unge ildsjel i bydel Stovner.

Juryens begrunnelse  

Vinneren av Frivillighetsprisen 2022 er en inspirasjon for mange. Vedkommende har et stort engasjement og har levert konkrete resultater gjennom sin innsats.

Frivillighetens år 2022 har hatt som mål å få flere med i frivilligheten og senke barrierene for deltakelse. Dette er noe vinneren bidrar til hver eneste dag. Prisvinneren er en ambassadør for frivillig innsats. Et forbilde og en motivator i sitt nærmiljø.

Prisvinneren drar med seg seg nye folk inn i frivilligheten. Og vil være med å skape framtidens frivillighet. Det trengs for å holde dugnadstradisjonen vedlike.

Prisvinneren ser muligheter og løfter fram de gode kreftene på lokalt nivå. Vinneren er opptatt av å hjelpe de som trenger det og har samlet inn penger til gode formål.

Typen frivillighet som vinneren bedriver er innovativ og er en vinn vinn-løsning. Det starta med overskuddsfrukt og møteplasser og har vokst til egen eplehage med over 100 epletrær og egne «trevoktere».

Mange hundre frivillige deltar, og vinneren har tross sin unge alder blitt en ledestjerne blant dem. Og stjernen skal skinne i mange, mange år til.

Den nasjonale Frivillighetsprisen 2022 går til Hasnain Asghar fra Lif Laga.