2011: Norsk Folkehjelp Hadeland

Norsk Folkehjelp Hadeland ble kåret til vinner av Frivillighetsprisen 2011. Det skjedde direkte på TV2 God Morgen Norge, hvor de mottok prisen fra kultur- og frivillighetsminister Anniken Huitfeldt på FNs frivillighetsdag, 5.desember.

 

Frivillighet Norge markerte dagen og feiret årets vinner med festlunsj i Det Norske Teatret, med gjester fra frivillige organisasjoner, Stortinget, Kulturdepartementet og andre partnere. 

Om vinnerne

I 22 år har Norsk Folkehjelp Hadeland hatt førstehjelpstjenesten på AUFs sommerleir. I 2011 var de åtte som dro ut - bare sju kom tilbake. Folkehjelper Hanne Fjalestad (42) ble skutt under massakren da hun stilte seg foran en gjeng ungdommer for å beskytte dem. De som overlevde reddet nærmere 50 ungdommer ved å barrikadere seg i skolestua på øya, og ved å hjelpe kritisk skadde i terrenget.

– Ingen kunne ane hvor viktig de skulle bli for oss. De reddet liv, de hjalp ungdommer i en fortvilet situasjon, de mistet også en av sine egne. Fra bunnen av våre hjerter takker hele AUF Norsk Folkehjelp. Dere har vist hva solidaritet betyr i praksis, skriver AUFs leder Eskil Pedersen om Norsk Folkehjelps betydning på Utøya den 22. juli.

Norsk Folkehjelp avdeling Hadelands heltemodige innsats på Utøya 22. juli var helt avgjørende for at flere ungdommer kom hjem til sine familier i live.

Den nasjonale frivillighetsprisen 2011: Juryens begrunnelse

Juryen har latt seg imponere over den store og mangfoldige frivillige innsatsen som er lagt ned av årets kandidater til Frivillighetsprisen. Alle fylkesvinnerne utmerker seg på hver sine områder. Juryen understreker at alle er verdige vinnere og fortjener honnør for sin innsats for å skape et åpent, aktivt og trygt samfunn.

Etter en spennende prosess hvor vi fikk kandidater fra hele landet, og så seks sterke semifinalister, har seerne stemt fram tre flotte finalister. Oppgaven med å kåre årets seks semifinalister, og nå selve prisvinneren, har vært både spennende og utfordrende for juryen.

Årets vinner engasjerer unge og gamle, menn og kvinner. Vinneren representerer det beste som bor i frivilligheten: Soldidaritet, engasjement og dedikasjon. Sjelden har vi sett en mer verdig kandidat til Frivillighetsprisen. Vinneren består av en gruppe hverdagshelter som har stått opp som sanne helter i en ekstrem situasjon, og vunnet respekten til en hel nasjon.

Juryen er stolte over å få tildele Den nasjonale frivillighetsprisen for 2011 til Norsk Folkehjelp Hadeland.